Bierproeverij Kompaan bij The Hague's Finest

za 6 nov 2021   17:00 - 19:00

Kompaan brengt zijn nieuwe limited edition bieren naar The Hague’s Finest. Hoofdbrouwer Johan laat je tijdens de besloten bierproeverij de zes barrel-aged bieren uit The Foreign Legion 2021 collectie proeven. Hij legt je uit hoe je moet proeven, en wat je precies kan proeven. Mét bijpassende hapjes. Wees een van de eersten die de nieuwe bieren mag proberen, in besloten setting in de pop-up winkel in de Venestraat. Op zaterdag 6 november, van 17:00 tot 19:00. Er zijn twintig plekken beschikbaar, dus meld je snel aan!

Op 6 november organiseert The Hague's Finest een bierproeverij in samenwerking met Kompaan

| Kompaan

Limited edition, special collection

Het afgelopen jaar hebben de brouwers van Kompaan gewerkt aan zes donkere, en - laten we gerust zeggen - zeer sterke bieren. Waarvan de meeste op bijzondere manier barrel-aged zijn. Een techniek waarbij het bier in houten vaten wordt gerijpt. Dat zijn vaten die eerder zijn gebruikt voor bijvoorbeeld het maken van whiskey, cognac of rum. “Bewezen combinaties”, zoals Johan, de hoofdbrouwer van Kompaan, ze bestempelt. Want de smaken die in het vat zijn getrokken, proef je nu in perfecte mate terug in het bier. Daar heeft hij immers hoogstpersoonlijk voor gezorgd.

Het bier is gerijpt in houten vaten, die eerder zijn gebruikt voor het maken van (nog) sterkere likeuren

| Kompaan

Experimenteren met extremen

Elk jaar brengt Kompaan een serie van extreme bieren uit. De ene keer extreem in smaak, de andere keer in een extreem hoog alcoholpercentage, of ze kiezen voor een ietwat gekke smaakcombinatie. In plaats van te experimenteren met smaken waarvan ze nog niet zeker weten of ze ook daadwerkelijk in de smaak vallen, kozen ze dit jaar voor extreem goede speciaalbieren. In het afgelopen jaar hebben ze dan ook onophoudelijk veel tijd en aandacht aan deze bieren besteed. Gebrouwen tot perfectie. Met smaken die iedere bierliefhebber kan waarderen, van de fijnproever tot de standaard pilsdrinker.

Overigens is bierbrouwen niet het enige talent waarover Kompaan beschikt. Ook de illustrator van het etiket is hier binnenshuis gevonden. “Een van onze brouwers was voorheen een tattoo-artiest. Zijn ontwerp staat deze keer niet op een arm of been, maar op ons etiket. Het zijn soort superhelden uit een stripboek.” 

Na een jaar werken aan de collectie van zes bieren, presenteren zij nu The Foreign Legion 2021

| Kompaan

Professioneel proeven

“Magische bieren” noemt Johan zijn nieuwe creaties. Hij staat dan ook te popelen om je er zo veel mogelijk over te vertellen. Daarom staat de hoofdbrouwer op 6 november in de pop-up winkel van The Hague’s Finest op de Venestraat 20. In twee uur vertelt hij de deelnemers hoe je het bier proeft, en - nog belangrijker - wát je proeft. Bij elk bier wordt een bijpassend hapje geserveerd. Johan rond af: “Het wordt een mooie avond. Het handige is dat ik zelf ook in Den Haag woon, dus ik kom lekker op mijn fiets!” Iets wat we sowieso aanraden, aangezien de bieren allemaal van een hoog alcoholpercentage zullen zijn...

Aanmelden voor de tasting

Kaarten voor de bierpoeverij, inclusief hapjes en uitleg van Johan, kosten 49 euro per persoon. Er is plek voor twintig personen. De proeverij vindt plaats op 6 november tussen 17:00 en 19:00, in de pop-up shop van The Hague's Finest. Let op: geen 18, geen alochol!