De handgemaakte vlag uithangen

ma 27 apr 2020 - zo 21 jun 2020

Naaierij en kringloop Schroeder hebben de handen ineen geslagen. Met als missie: de binnenstad opvrolijken. Want als feesten zoals Koningsdag niet doorgaan, dan hangen ze zelf de slingers op. Letterlijk. En het liefst handgemaakte. Daarom de oproep aan iedereen: pak die zak kleding die je van plan was om weg te gooien en maak er vlaggen van. Dan zorgen zij ervoor dat die binnenkort de binnenstad versieren.

Vlag voor mijn stad
Pak een oud laken, spijkerbroek, theedoek of handdoek. Of kies voor een andere stof, maar houdt er wel rekening mee dat het een Nederlandse windstoot en regenbui kan overleven. Het maakt niet zo veel uit welke stof het is, als je maar kiest voor een oud of restmateriaal. Wel zo duurzaam. Het is heel simpel: je hoeft alleen de driehoekjes te maken. De Naaierij zorgt ervoor dat je vlaggen op een lijn terecht komt naast die van andere Hagenezen. Mocht je nou geen reststof hebben liggen thuis, dan kun je bij hen aankloppen voor voorgeknipte vlaggen. Hoef je alleen nog maar te versieren!

Deel een boodschap
Op de website vind je het patroon voor de vlag. Als je het patroon aanhoudt, worden uiteindelijk alle vlaggen even groot. En als je van de situatie gebruik wil maken om een boodschap te verkondigen, dan ben je ook meer dan welkom. Doe de groeten aan de buurvrouw of plak het logo van je bedrijf!

Koningsvlag
Als je wilt dat je vlaggen tijdens Koningsdag worden opgehangen, lever ze dan voor 26 april in. Die zak vol vrolijke driehoekjes kun je gewoon droppen bij de Naaierij óf bij Schroeder op de Torenstraat. Dan fixen zij de rest.

De actie gaat door tot 1 september. Meer weten? Klik hier.

De Naaierij
Boekhorststraat 161 
2512 CP Den Haag

Schroeder Torenstraat
Torenstraat 2
2513 BS Den Haag