Haagse reis naar een duurzame garderobe

Datum onbekend

Een week lang staat Den Haag in het teken van jouw kledingkast. De merken die een plek hebben veroverd tot de materialen waarvan ze gemaakt zijn. Tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week word je meegenomen op reis naar een duurzame garderobe. Zonder geitenwollensokken-verhaal.
 

In deze week geeft de Dutch Sustainable Fashion Week je handvaten. Waar moet je opletten? Welke zaken zijn verantwoord? En hoe kun je zelf aan de slag gaan? Ze wijzen je letterlijk de weg naar de groene kledingzaken en bieden workshops aan zodat je na deze week exact waar je op moet letten tijdens het scoren van een duurzame outfit.

Wat kan je doen in Den Haag?

Education & Inspiration
Donderdag 24 september - 17:30 tot 18:30:
Workshops scrunchies maken bij de Naaierij (€10)

Zondag 27 september - 10:30 tot 14:30:
Kledingruil bij restaurant de Hagedis (€5)

Dinsdag 29 september - 19:30:
Filmavond en Q&A met kledingexperts in de Haagse Bluf (€3,50)

Sustainable Shopping Tours
Donderdag 24 september: 14:00 Centrum & 16:00 Zeeheldenkwartier
Vrijdag 25 september: 13:00 Centrum & 15:00 Zeeheldenkwartier
Zaterdag 26 september: 11:00 Centrum & 13:00 Zeeheldenkwartier
Woensdag 30 september: 13:00 Centrum & 15:00 Zeeheldenkwartier

Wat kun je zelf doen?

Op de website staat al genoeg huiswerk. Informatie over materialen, tips, interviews met designers en overzichten. Maar stel, je staat nu in de stad, naar welke zaken kun je dan toegaan? Gelukkig zijn er genoeg initiatieven en zaken die een dikke pluim van de organisatie hebben gekregen. 

De Naaierij
Make a switch, start to stitch! Voor Isabel en Roosmarijn de normaalste zaak van de wereld. Maar wat doe jij als er een gat in je shirt zit? In de Naaierij zitten ze het liefst achter een naaimachine. Waar ze kleding een nieuw leven geven of oude theedoeken omtoveren tot slingers. Upcycling is hun norm. En dat willen ze jou ook leren. Hoe? Met workshops en kledingswaps! Zo maken ze je bewust van de kleding die je draagt. Want als je zelf het proces van kleding repareren ervaart, zal je meer waarde hechten aan je items. 

Bij Priester
Waarom kleding kopen als je het ook kunt huren? De uitkomst: een kledingbibliotheek. Bij de winkel Bij Priester kun je voor een vast bedrag per maand (een aantal) kledingstukken lenen. Verwacht geen fast fashion kleding of een item van de grote ketens, Amanda kiest de stukken zorgvuldig uit. Zo kun je alsnog met verschillende looks experimenteren, maar zonder de onnodige schade. En hadden we al gezegd dat ze ook workshops geven? Je eigen clutch van gerecycled leer maken bijvoorbeeld!

Meer, meer, meer tips!

En die duurzame Haagse reis? Daar gaan wij in mee! De aankomende weken zullen we alle toffe workshops, acitviteten en zaken die je tijdens de Dutch Sustianable Fashion Week kunt ontdekken, in de spotlight zetten. Houd onze website en Instagram in de gaten!

Dutch Sustainable Fashion Week
facebook
instagram