Een rechtszaak over ons klimaat

do 12 nov 2020   19:00 - 21:00

Op een zomerochtend in 2016, drie jaar voor de massale klimaatprotesten in ons land, overstroomt het huis van Jayden F.. Jayden is een nukkige puber met lang zwart haar en donkere eyeliner uit Rayne, Louisiana. Ze stapt uit bed en staat tot haar enkels in de drek. Klimaatverandering veroorzaakte de storm die de schade teweeg bracht.

Met een groep gelijkgestemde jongeren klaagt ze nu de Amerikaanse regering aan. Die doet er alles aan om dit te voorkomen. De strijd duurt tot op vandaag, Trump haalt alles uit de kast. Lukt het de jonge Jayden de zaak voor de rechter te krijgen en haar gelijk te halen? Hier wordt gerechtelijke geschiedenis geschreven.

Deze rechtszaak, die ook wel The Biggest Lawsuit On The Planet wordt genoemd, is het uitgangspunt voor de nieuwe documentaire voorstelling. Met advies van klimaatjournalist Jelmer Mommers van De Correspondent, onderzoeken we wat deze en soortgelijke zaken betekenen voor de klimaatproblematiek en voor onszelf. Wat betekent het om een strijd aan te gaan die zoveel groter is dan jij? En wat kunnen wij leren van Jayden F.?

Volkskrant: Eerder speelden ze onder meer de theatrale reconstructie RISHI: genialer en actueler werd theater dit jaar niet

Firma MES

Lindertje, Roos en Thomas zijn het gezicht achter de personages. Eerder stonden ze in het Nationaal Theater om dezelfde voorstelling te spelen. Dit keer zijn ze op 12 november terug in Theater & Filmhuis Dakota. Uiteraard geheel volgens de maatregelen. En zelfs met een drankje van het huis. Cheers, op Firma MES!

Theater & Filmhuis Dakota
Zuidlarenstraat 57
2545 VP Den Haag
website