Kubus x the Shore pop-up bioscoop

za 22 aug 2020   20:30 - 22:00

Kubus Cinema heeft in samenwerking met the Shore een filmavond gepland. Op deze avond wordt de docu van Haagse documentairemaakster Juul Hesselberth  laten zien. "Just Go Fucking Surfing" moet je natuurlijk kijken met je voetjes in het zand en het geluid van de zee op de achtergrond.

Kubus Cinema is een pop-up bioscoop, maar ze noemen het zelf liever: een culturele hengaut in Agga. Deze keer, geheel toepasselijk, een film over de surfscene. 

"Hoewel er steeds meer vrouwen surfen, worden hun verhalen nog maar zelden verteld. Wat doet het gemarketeerde 'sexy surfer girl' imago met vrouwen die nooit het gevoel hadden bij dit imago te passen? Hoe heeft dit hun carrière en zelfrespect beïnvloed? Voor haar etnografische documentaire 'Just Go Fucking Surfing' bracht Hagenaar Juul Hesselberth drie maanden door in Australië, waar ze vier vrouwelijke professionele surfers volgde die een surfcarrière nastreven. Deze film verplaatst zich van de online representaties naar de geleefde realiteit van de vrouwelijke atleten." 

Check voor meer informatie het Facebook-event.

The Shore Scheveningen
Strand Noord 2a
2586 Den Haag