De Betovering: dans mee vanuit je woonkamer

vr 16 okt 2020 - za 24 okt 2020

Voor het eerst in het bestaan van de Betovering, kan het festival niet doorgaan zoals gepland. Maar gelukkig hebben ze een oplossing om nog een beetje van het kunstfestival-gevoel te proeven. Zo roepen ze alle Haagse kinderen op om thuis in de woonkamer een groot gebaar te maken.

Jeroen Vanneste

Zingend en dansend alternatief

Elk jaar kijken kinderen er naar uit. Den Haag is tijdens de Betovering omgetoverd tot één grote fantasiewereld. Waar kinderen hun fantasie in de vrije loop mag laten. Maar waar ze ook met de handen aan de slag mogen. Bijvoorbeeld in musea, tijdens een workshop. Of in de theaterzalen, waar je weg kunt dromen tijdens een voorstelling. Maar dit jaar heeft het festival het bomvolle programma moeten schrappen, vanwege de nieuwe maatregelen. Uiteraard heel pijnlijk. Daarover zegt Ellen Geertse van de Betovering:

''Met veel pijn in het hart is dit besluit genomen. Voor het eerst in het bestaan van De Betovering gaat het festival niet door. En juist in deze tijd wil het festival kinderen uitnodigen om hun fantasie te gebruiken als antwoord op alle beperkingen en onzekerheden van deze tijd.''

Feest vanuit de woonkamer

Maar dat betekent niet dat we de Betovering niet kunnen vieren. Want dit jaar stond het festival in de teken van jouw bubbel. Maar nog belangrijker: kom uit je bubbel. Een oproep dat tevens het themalied is voor dit jaar. Geschreven in samenwerking met Jan Groenteman. Maar er komt ook een dans bij kijken. Die je thuis kunt oefenen en mee kunt dansen op vrijdag 16 oktober. 

Freek en Eric van slagwerkgroep Percossa  leggen je stap voor stap uit hoe je mee kunt dansen. En roepen je op om uit je figuurlijke bubbel te stappen, om je heen te kijken naar anderen en je onder te laten dompelen tijdens de Betovering. Dans mee met alle kinderen uit de stad! Meer van het zingen? Dan kun je hier de tekst vinden. En vergeet niet het optreden vast te leggen en te posten op Facebook of Instagram met #debetovering2020. Dit is hoe de dans gaat:

Dus. Laten we er een thuis een feest van maken. Zingen, dansen en springen. Terugdenken aan de voorgaande jaren en bovenal: heel erg uitkijken naar de volgende editie.