Laag hangend fruit: biologische oogst plukken

wo 2 sep 2020

Wie zegt dat je de stad uit moet om in boederijsferen te komen? Pluk Den Haag ligt verstopt in het recreatiegebied Madestein. En biedt alles wat je op het platteland ook zou tegenkomen. Een boerderij vol dieren, een tuin met alle soorten groenten en fruit, een kleine winkel waar het oogst van het land te koop is én een heleboel ruimte om vegetarisch te lunchen.

Pluk middag

Pluk laat kinderen al jong kennis maken met de natuur. Het gebied van 5 hectare is omringd met bijzondere bomen, planten en natuurgebieden. Maar ook nemen ze hen mee in het proces van oogsten. In hun eigen moestuin verbouwen ze bijna alle soorten groenten en fruit. Ja echt, rabarber, snijbiet, venkel, pepers, prei en de lijst gaat maar door. Een perfecte plek om een kind te laten zien waar voedsel vandaan komt. En te leren dat als je ergens liefde in steekt, je er iets moois voor terug krijgt.

Elke woensdag organiseert Pluk een plukmiddag. Waar kinderen voor 3,50 euro een bakje met fruit mogen vullen. Als er blijkt dat er te weinig hangt om te plukken, bedenken ze gewoon een alternatieve activiteit! Klik hier voor alle informatie.

Pluk Den Haag
Loosduinse Hoofdstraat 1184A
2552 AV Den Haag
facebook
instagram