Make A Change Festival: online oppeppers voor een low-impact stadsleven

za 24 okt 2020 - zo 25 okt 2020

Deze herfstvakantie klinkt het startschot voor een low-impact stadsleven. Tijdens het Make A Change Festival kies je alleen de activiteiten waar jij blij van wordt. En waar je tegelijkertijd iets opsteekt over een duurzamere wereld. En dat allemaal achter je laptop. Op 24 en 25 oktober start het op-maat-gemaakte festival!

| Ethica

Genoeg om uit te kiezen, in ieder geval. En het festival was zelf de eerste die een grote verandering maakte. Het fysieke festival werd namelijk verhuisd naar het wereldwijde web. Bij jou in de woonkamer dus. En als het even kan, brengen ze alle benodigdheden voor de workshops gewoon tot aan de deur. Dit is het plan:

Tour de Fork: Delivery Dinner Party

Met bestek in je handen en laptop voor je neus ga je virtueel richting vier Haagse restaurants. Deze tour staat volledig in het teken van ontmoeten. Van het brein achter het restaurant, de sterren-uit-de-hemel chefkok tot uiteraard het proeven van de gerechten. Welke restaurants aan bod komen? Ethica, Juni, Waterproef én Greens in the Park. Thuis krijg je op zaterdag een pakket geleverd met de gerechten. Die bestaan uit voor-, tussen-, hoofd-, en een nagerecht. Daarnaast krijg je ook het verhaal voorgeschoteld. Op je laptop krijg je te horen hoe de vier restaurants omgaan met duurzaamheid in en rondom de zaak, hoe ze foodwaste te lijf gaan en uiteraard het verhaal over het gerecht.

Tijdens deze avond zal je door gastheren Joep en Jos van de Poezieboys ontvangen worden. En zorgen zij voor een onvergetelijke online diner, zoals alleen zij dat in poëtische sferen kunnen doen. Ook wordt er - net als in het 'echie' - gezorgd voor sfeervolle muziek door Bram Wesdorp, de zanger van Avi on Fire!

Kaarten voor de Tour de Fork kosten €38,50 per persoon,  incl. verzendkosten, excl. servicekosten. Het pakket is exclusief drank.

| Waterproef

Kweken, proeven én verbouwen

Goed. Om echt een begin te maken aan een duurzamer leven, staan er ook een aantal workshops op de planning. Zoals Hou van je Huis Macgyver drill. De wattes? Een manier om slim en duurzaam om te gaan met je huis. Denk aan waterpompen, zonnepanelen maar ook de aanvraag van subsidies. Die oplossingen hoef je niet zelf te bedenken, want alle opties bespreken experts met je tijdens de workshop.

Wie zei dat je tientallen vierkante meters aan tuin nodig hebt om je eigen moestuin te starten, had het mis. Met de kweekbak van Haagse Zwam kun je thuis oesterzwammen kweken. Annelies van Haagse Zwam legt je tijdens de workshop uit hoeveel liefde, tijd en moeite je moet stoppen in de champignons, voordat je er zelf mee kan koken. Liever bier drinken? Ook aan gedacht. Eiber Bier neemt je mee in de wereld van fijnproeven. En legt je de geheimen van het bier brouwen uit, tijdens het proeven. Proost.

| Eiber Bier

Hele programma onder de loep nemen?

Op het programma staan alle activiteiten voor jouw nieuwe low impact leven. Check de website om up to date te blijven van de ontwikkelingen.