Mediacollege: Vrouwen in de politiek

wo 24 feb 2021   20:00 - 22:00

Of je het nou wil of niet, in onze visie op politiek spelen media een belangrijke rol. Ze kunnen invloed hebben op je beeldvorming en zelfs je stemgedrag. In dit mediacollege onderzoekt sociaal activist Devika Partiman hoe de representatie van politieke vrouwen in de media ons beeld en onze keuzes beïnvloedt.

Mediamuseum Beeld en Geluid Den Haag

| Beeld en Geluid

Mediamuseum Beeld en Geluid organiseert verschillende online colleges waarin zij mediamakers en deskundigen aan het woord laten over (je raadt het al!) media. Hoe beïnvloeden ze ons leven? Hoe gaan we ermee om?

Vrouwen in de media

Komende woensdag zal Devika Partiman haar verhaal doen. Als oprichter van stichting 'Stem op een vrouw' pleit ze voor meer vrouwen in politieke functies. Met haar mediacampagne 'Stem op een vrouw lager op de lijst' probeert ze ervoor te zorgen dat er binnenkort bij de verkiezingen meer vrouwen worden verkozen door een voorkeurstem. Wat je precies te wachten staat? In het college vertelt Devika over de invloed van de media op ons beeld van politieke vrouwen. Dat illustreert ze met bijzondere beelden uit de mediacollectie van Beeld en Geluid.

Woensdagavond. (Weer) in de schoolbanken. Maar dan vanuit je luie stoel. En met een gegarandeerd interessant en actueel college, voor 5 euro.

Win een ticket!

En we hebben nog beter nieuws! Van Celine van Beeld en Geluid mogen wij drie gratis kaartjes weggeven. Hiervoor hoef je alleen maar even deze post te delen terwijl je ondersteboven op één hand staat. Grapje. We houden niet van moeilijk doen.Laat alleen even je voornaam, achternaam en e-mailadres hieronder achter, en dan worden er willekeurig drie geluksvogels geselecteerd. Je hoort hier dan woensdag 24 februari om 12:00 meer over!

EDIT: De winactie is gesloten, de winnaars hebben inmiddels een mail gekregen. Bedankt voor het meedoen. Zelf een kaartje kopen kan nog steeds!

Beeld en Geluid 
Zeestraat 82
2518 AD Den Haag
website
instagram