NEST en 1646: een Call for Graduates

do 8 jul 2021 - zo 11 jul 2021

Een oproep aan alle afstudeerstudenten aan de kunstacademie. Lever je werk in. Zodat NEST en 1646 het op een levensgroot voetstuk kunnen zetten. Call for Graduates gaat van start. En dit jaar doen ze er een schep bovenop. 500 reclameborden in Den Haag zijn gereserveerd voor het afstudeerwerk van jonge makers.

Werk van Pippilota Yerna op het Koningsplein

Locatie: de openbare ruimte

Vorig jaar spraken we de artistiek directeur van Nest, Heske ten Cate, over waarom deze tentoonstelling zo belangrijk is voor kunstenaars. Zij vertelde: "Op de kunstacademie sluit je de studie af met een tentoonstelling. Daar worden alle eindwerken van studenten tentoongesteld. En er zijn ook professionals aanwezig. Als student hoop je dat zij bij jouw werk een kijkje nemen. Dat moment is belangrijk, omdat het een start kan zijn van jouw carrière. Dat is de plek waar jouw werk ontdekt kan worden en je wellicht voor een tentoonstelling geprogrammeerd wordt."

"Wij willen zeggen: wij zitten wel zeker op jullie werken te wachten"

"In een crisis wordt het geld eerst verdeeld aan bijvoorbeeld de instellingen en scholen. Als kunstenaars aan de beurt zijn geweest, dan worden de afgestudeerde makers geholpen. Wij willen zeggen: wij zitten wel zeker op jullie te wachten. Dus gaan we gebruik maken van wat we nu wél mogen. En dat is naar buiten gaan."

Dit is het plan

Als die professionals dus niet naar de tentoonstelling kunnen komen, dan brengen ze de tentoonstelling wel naar hen. Op straat. Commerciële advertenties maken daarom van 8 tot 11 juli plaats voor het werk dat gekozen is door NEST en 1646. Niet per se het beste of het meest indrukwekkende werk maakt kans op een eigen reclamebord, maar de tentoonstelling moet vooral een dwarsdoorsnede van deze generatie zijn. Er zijn dus geen eisen, criteria of andere haken en ogen waar studenten zich aan moet houden. 

Een terugblik op de tentoonstelling van vorig jaar. 

Aanmelden?

Alle kunststudenten over heel Nederland die afstuderen met een autonoom werk, kunnen zich aanmelden voor het intiaitief. De deadline staat voor 1 juni 2021. Lever je werk in, en wie weet zie je het wel terug op straat!