Onze Ambassade Festival: de Amerikaanse ambassade als cultureel speelveld

za 4 sep 2021 - zo 5 sep 2021

Hoor je dat? In de voormalige Amerikaanse Ambassade voeren niet ambtenaren maar kunstenaars de boventoon. De aftrap van een nieuw cultureel seizoen wordt gevierd tijdens het Onze Ambassade Festival. Waar je dansend, slenterend of op je eigen tempo meegezogen wordt van de ene naar de andere (kantoor)ruimte. Niet tussen negen en vijf, maar van ‘s middags tot ‘s nachts.

Op 4 en 5 september vindt het Onze Ambassade Festival plaats

De start van een nieuw cultureel seizoen

Geluidskunstenaar Sholto Dobie gaat op eigengemaakte instrumenten een surreële ruimtelijke ervaring creëren, het alternatieve Haagse radiostation Radio Tonka neemt plaats op het podium, en er klinken intense en gelaagde elektronische melodieën met fysiek drumwerk, van Sean en Natalie van Comfort, dat ondersteund wordt door een soms hysterische en soms rustgevende stem. Waar je eindigt? Ergens tussen een kleurrijk atelier, exposities van West Den Haag en een plek waar je naar absurdistische videodocumentaires kunt kijken. En dat is pas een kleine greep uit de culturele grabbelton.

Je snapt het. Het gaat alle kanten op. Onze Ambassade wil tijdens dit tweedaags festival nieuwe en door jonge artiesten gemaakte kunst tonen. In alle smaken. Want waar op zaterdagavond 4 september tussen 18:00 en 00:00 vooral muziek in de oren klinkt, staat het programma op 5 september van 12:00 tot 18:00 bomvol met kunst voor de ogen, zoals tentoonstellingen en optredens. Een ding staat vast: Onze Ambassade Festival belooft je zintuigen te prikkelen. 

Een kleine sfeerimpressie

Praktische informatie

Alle praktische info op een rijtje. Kaarten kosten 5 euro per dag. En, er geldt een maximum aantal bezoekers per ruimte. Na afloop ben je welkom in de binnentuin van de oude Amerikaanse Ambassade een borrel te drinken. 

De binnentuin van de ambassade

Onze Ambassade
Lange Voorhout 102
2514 EJ Den Haag