Theatrale gijzeling in het Paard

wo 9 sep 2020 - zo 20 sep 2020

In 1974 stond Den Haag volledig in het teken van een gijzeling. In de Franse ambassade drong het Japanse Rode Leger in om elf mensen te gijzelen. Vijf dagen lang. En Firma MES? Die vindt dit verhaal zo fascinerend, dat ze het op theatrale wijze zullen reconstrueren. 

| Sjoerd Derine

Exclusief inkijkje

Maar dan met een dikke focus op de details. De grappige, gênante en soms gruwelijke kanten. Het telefoongesprek dat bijvoorbeeld zijn doel niet bereikte omdat niemand voldoende Engels sprak. De 21-jarige agent die in haar rug geschoten werd. En de besnorde piloot die een volksheld werd. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je écht in de schoenen van een gegijzelde staat. Geen griezelige avond. Maar je gaat wel een indruk krijgen van hoe deze gijzeling verliep. Het stuk wordt gespeeld door de Haagse Roos, Lindertje en Daan van Firma MES.
 

Locatie: de ambassade van muziek

Dit jaar verhuizen ze naar het PAARD. In de grote zaal. Meer ruimte, en dus geheel volgens maatregelen. Ze spelen het veelal geliefde reconstructie van 9 september tot en met 20 september. Kijk hier voor meer info.