Buiten spelen: als een aap in het bos

9 september 2020 | Door: Elena Laming

Stel. Je laat kinderen hun ideale speeltuin op papier zetten. Ze mogen de naam verzinnen, de toestellen bepalen en zelfs ontwerpen. Wat je dan krijgt? Het Apenbos in de Vogelwijk. Spoiler alert: het is een van de meest groene speeltuinen in de stad.

Speelparadijs

Bij het Apenbos is er niet alleen gedacht voor het kind, maar ook door het kind. Al snel werd er democratisch besloten door de kinderen van de IVIO-school en de Scoutinggroep Be Pals Prinses Juliana. Er moest een kabelbaan, klim- en klautertoestellen en ruimte voor balspellen komen. En de grote mensen? Die regelde dat. En nog meer. Meerdere schommels waar je met meer personen op kan, een glijbaan, een wip, een houten huisje. En als kers op de taart is er een tokkelbaan. Allemaal gemaakt van natuurlijke materialen.

Groene omgeving

Het Apenbos vind je bij de Bosjes van Poot. Je bevindt je niet alleen tussen het natuur, maar ook de toestellen zijn gemaakt van zoveel mogelijk hout. Daarnaast is de ondergrond bedekt met stukken boomschors, waardoor het speelparadijs meer natuurwonder lijkt dan dat het is opgezet. Fantasieën en sprookjes kunnen hier de vrije loop laten gaan. Het voordeel van het bos? Het is niet alleen rustgevend, maar er is ook veel schaduw. Het klimmen en klauwen kost al energie genoeg, maar voor overhitting hoeft je niet bang te zijn. 

En ook lekker: er zijn genoeg bankjes waar je met een koffie to go en een boek kan relaxen. 
 

Het Apenbos
Bosjes van Poot