Ballen verstand van: de oliebollen van locals

9 november 2020

Dé snack van het einde van het jaar. Oliebollen. Vette handen. Te veel poedersuiker. Met of zonder krenten. Een oer Hollandse snack waar dit jaar ook lokale ondernemingen zich aan gaan wagen. We delen de plekken waar je de meest traditionele tot net-effe-anders ballen kunt scoren. Vet!

kok in professionele keuken die oliebollen aan het maken is en in camera kijkt
| Kompaan

Kompaans drive through

Bier en oliebollen. Even wennen aan het idee? No worries. Kompaan vroeg een expert om de combinatie onder de loep te nemen. Arvid Bergström, biersommelier en oud chefkok bij Kompaan, weet als geen ander hoe je bier bij elk gerecht kan laten passen. Uiteraard vind je in het beslag het bier van Kompaan terug. En als kers op de oliebol kun je vanuit je luie (auto)stoel één bestellen. Op het terrein hebben ze een ware drive through geopend waar je elke zaterdag van 12:00 tot 18:00 uur terecht kunt voor een vette hap op Saturnusstraat 55.

Meer weten over bier combineren met eten? De boeken met zijn tips and tricks verkopen we bij The Hague's Finest!

een drive threw waar een auto in staat en een man een bestelling opneemt
| Kompaan

Victoria's bierballen

Daan van Grand Café Victoria besloot niet de zoveelste take away service aan te bieden. Maar het roer om te gooien. Ze schakelde de hulp van Bakkerij Victor Driessen in om de fijne kneepjes van oliebollen te leren. Maar dan wel geheel in eigen stijl. Daarom hebben ze een recept ontwikkeld met bier. Bierballen dus. Gemaakt van Leffe. Maar ook alcoholvrij te verkrijgen. Met en zonder rozijnen. Elke woensdag tot zondag van 12:00 tot 20:00 kun je een oliebol scoren op Prins Hendrikplein 10.

een grote poster met het woord oliebollen waar twee jongens en een meisje onder poseren met twee bomen
| Victoria

Meer lokale oliebollen?

Tot het nieuwjaar zullen we deze pagina vullen met lokale tips. Zelf een tip doorgeven? Stuur ons een bericht op Instagram of mail naar dit e-mailadres.

Jouw digitale stadsgids

Den Haag verandert waar je bij staat. En er is genoeg leuk nieuws dat je niet wil missen. Zie je door de ontwikkelingen de stad niet meer? Kom je er zelf niet meer aan toe om het nieuws bij te houden? Of wil je simpelweg weten wat er deze week op de agenda staat? No worries. Den Haag To Go zet het graag in de schijnwerpers. Met altijd locals op nummer één.