Boeken komen tot leven in het Kinderboekenmuseum

20 augustus 2020 | Door: Elena Laming

Nee, dit is niet een museum enkel vol boeken. Noem het op zijn minst een speelparadijs. Al spelenderwijs leer je de Nederlandse jeugdliteratuur ontdekken. Het Kinderboekenmuseum zit vol sprookjes en fantasieën waar kinderen zelf mee aan de slag gaan!

Klassiekers

Klimtoestellen, kliederhoekjes en ruimtes gewijd aan een thema. Waar alle klassiekers aan bod komen. Het manuscript van Dik Trom, briefjes van Annie M.G. Schmidt, de beroemde Kikker-illustraties van Max Velthuijs, een zonnebril van Paul van Loon en de typemachine waarop Thea Beckman haar bestseller Kruistocht in Spijkerbroek schreef. Bij het Kinderboekenmuseum ligt de focus zo op lol hebben, dat het lijkt alsof leren een bijzaak is. 

Bij het Kinderboekenmuseum ligt de focus zo op lol hebben, dat het lijkt alsof leren een bijzaak is

De tentoonstellingen

Er zijn vijf verschillende tentoonstellingen binnen het museum. Zo kun je bij ‘Ik ben Kikker’ de avonturen die je in het boek leest, in het echt beleven. Denk aan: een boot varen, schatten zoeken en schaatsen met Eend. Voor de kinderen vanaf 7 jaar is de voorstelling Papiria. In dat luilekkerland ontmoet je schrijvers, tekenaars én verhaalfiguren. Ook is er ruimte voor je eigen creaties. Een verhaal, liedje, een rap, ze helpen allemaal mee om het hogere doel te behalen: de Inktvraat verslaan.

Geen leeftijdgrens

Van de baby’s tot de kinderen van 13 jaar. Iedereen is welkom om het dagelijks leven even op zij zetten en zich volledig overgeven aan de tentoonstellingen van het Kinderboekenmuseum. 

Jouw digitale stadsgids

Den Haag verandert waar je bij staat. En er is genoeg leuk nieuws dat je niet wil missen. Zie je door de ontwikkelingen de stad niet meer? Kom je er zelf niet meer aan toe om het nieuws bij te houden? Of wil je simpelweg weten wat er deze week op de agenda staat? No worries. Den Haag To Go zet het graag in de schijnwerpers. Met altijd locals op nummer één.

Kinderboekenmuseum
Prins Willem-Alexanderhof 5 
2595 BE Den Haag
facebook
instagram