DE LIJST VAN #3: The Life I Live Festival

26 april 2020 | Door: Lex Rijkers Meinen

Soms heb je van die plekken die exact weten waar je behoefte aan hebt. Ze draaien muziek die naadloos aansluit op je stemming. Dan heb je ineens door dat je de hele afspeellijst al aan het Shazamen bent. Om je dat werk te besparen kun je die lijst nu gemakkelijk terugluisteren. Ook handig als je nog even wil nagenieten van een evenement. Je hoeft alleen op play te drukken! Deze keer: The Life I Live Festival

Dit jaar geen tweedaags festival dat zich afspeelt op 26 en 27 april. Normaal gesproken staat de stad dan in het teken van Koningsnacht en -dag. Tijdens The Life I Live festival vind je negen verschillende podia tientallen artiesten uit verschillende muziekgenres. Deze 10e editie beloofde ontzettend tof te worden, maar door het coronavirus zijn er geen evenementen toegestaan.  Om je dit jaar toch toch te voorzien van het festival-gevoel, vind je de bekendgemaakte line-up in de LIJST VAN. Kun je gewoon thuis een feest bouwen! En die lokale artiesten, die stellen we ook aan je voor. 

Beluister 'm hier:

GOLDBAND
De Haagse band vernoemd naar een stuc-gips merk maakt naar eigen zeggen muziek voor stukadoors en kunstenaars. Voor dealers en voor influencers. En de genre? Haagse Markt house meets bouwmarkt pop. PIP Den Haag had zo veel vertrouwen in de drie jongens, dat zij voor hen een platenlabel zijn begonnen. Wellicht ken je ze al van Lowlands of Wildeburg. Of misschien van hun lekkere hit: Mijn Stad. Uiteraard gefilmd in Den Haag, tijdens de protesten op het Malieveld.

VOODOO CHAMBERS
Deze band uit Den Haag telt nog maar één nummer onder hun naam, maar dat is nu al bij velen favoriet. Wat zij spelen? Het komt dicht bij rock. Maar zij noemen het zelf liever: hypnotisch, tribale, trippy, meedogenloos, dromerig, sensueel, atmosferisch, zweterig, donker en schemerige muziek. Dat hoor je niet elke dag.

THREE LITTLE CLOUDS
The Funk is back! En dat hoor je aan alles. De zeskoppige band uit Amersfoort heb je wellicht gezien in het Paard tijdens de Popronde. Met een te gekke act waardoor je voeten - of je het nou wilde of niet - automatisch van de vloer gingen. Een fijne frisse band met groovy geluid.

Terug in de tijd
Nu de 10e editie gecanceld is, neemt het festival de tijd om terug te blikken op de afgelopen jaren. Daarvoor hebben zij een afspeellijst gemaakt waar je de artiesten kunt vinden die in het afgelopen decennia op het podia heeft gestaan. Met namen als Spinvis tot De Règâhs. Klik hier om naar de afspeellijst te gaan in Spotify die organisator Arthur Pronk heeft samengesteld.