De Verademing: energieke speeltuin

12 oktober 2020

Stadser wordt het niet. In de schaduw van de energiecentrale bevindt zich een gigantisch park. Eentje waar voor ieder wat wil is. Voor de sportievelingen tot de avonturiers. En voor de dierenvriend tot de toekijkende ouder. Een verademing, kun je wel zeggen. 

In het Energiekwartier is in 2018 een metamorfose ondergaan. En het resultaat mag er zijn. Er zijn weinig plekken in het Haagse waar er zo veel plek is gecreëerd om te klimmen en klauteren. Maar waar ook gedacht is aan buiten sporten. Of elkaar simpelweg ontmoeten. Die vernieuwing kwam niet uit de lucht vallen. De Verademing deed voor 2018 haar naam nog niet eer. Buurtbewoners besloten het heft in eigen handen te nemen en een eigen initiatief voor te stellen. En dat is gelukt. 

Grote zandbakken met houten klimtoestellen. Een voetbalveld. Een basketbalveld. Ruimte om te tennissen. En er is zelfs een doe-stal. Waar kinderen met paarden bezig kunnen zijn. Het is dan ook duidelijk dat deze buitenplek niet alleen maar gericht is op spelen op toestellen. Ook sporten speelt een belangrijke hoofdrol. Buiten sporten. Wat je maar wil. Want de meeste faciliteiten zijn er. En de kinderen? Die vinden het geweldig. Want er is geen groter speelparadijs, midden in de stad, zoals de Verademing.

Jouw digitale stadsgids

Den Haag verandert waar je bij staat. En er is genoeg leuk nieuws dat je niet wil missen. Zie je door de ontwikkelingen de stad niet meer? Kom je er zelf niet meer aan toe om het nieuws bij te houden? Of wil je simpelweg weten wat er deze week op de agenda staat? No worries. Den Haag To Go zet het graag in de schijnwerpers. Met altijd locals op nummer één.

Volg Den Haag To Go Junior op Instagram en Facebook!

De Verademing
Asmansweg 102
2571 DC Den Haag