Den Haag To Go gaat verder onder The Hague's Finest

25 juni 2021

Belangrijk nieuws. Binnenkort zal Den Haag To Go verder gaan onder een nieuwe, vertrouwde naam. The Hague’s Finest. Waarom? Omdat het logisch(er) voelt. Nadat we tientallen gesprekken hebben gevoerd met lezers zijn we er unaniem over eens: The Hague’s Finest wordt het nieuwe label voor de winkel én de stadsgids. Want de twee merken overlappen elkaar, waar ze elkaar juist kunnen versterken.

Lex Rijkers Meinen, Lune Visser, Mike Rutten en Elena Laming

Geen broertje of zusje dus meer. Op deze manier kunnen we een onafhankelijk label blijven, waar we op verschillende manieren locals op een voetstuk zullen zetten. Door hun spullen te verkopen, verhalen over hen te schrijven én samen met ze op te trekken. 

Volgende klapper: The Hague’s Finest gaat tijdelijk online verder. Dat betekent dat we de winkel aan de Gravenstraat 1 gaan verlaten, per 1 juli. Waarom? We dromen van het idee om jullie niet alleen in onze winkel te verwelkomen, maar om ook een ruimte te bieden voor bijvoorbeeld workshops. En, we willen het verhaal van die makers nog vaker van de daken schreeuwen. Misschien van een groter dak, misschien niet. Zien we dan wel. We hebben het begin al gemaakt door ruim vijftig makers waaronder (spoiler!) Bas van Single Estate, Yesid de Muntman, illustrator Alice Mulder, en bezorger Tariq op de foto te zetten. Die foto’s komen allemaal op de makerskaarten te staan. Zodat je voortaan ook het gezicht van de makers kan zien, naast dat je erover kan lezen. Dat soort zaken dus. We zijn dus simpelweg onze pop-up locatie ontgroeid. En dat is prima. 

The Hague’s Finest gaat veel verder dan de vierkante meters die we nu hebben

Inmiddels hebben we achter de schermen twee nieuwe gezichten welkom geheten. De vaart zit er dus goed in. De ambities groeien daarom ook. Collega’s Elena en Lune zijn bezig met de transitie van Den Haag To Go naar The Hague’s Finest. Onze nieuwste aanwinst Mike is bezig om de eerste kerstpakketten samen te stellen. Dus eh, mocht je dat ook willen voor je bedrijf, mail hem dan. Hij staat te popelen om je verder te helpen. En Lex, het brein achter The Hague’s Finest en eigenaar van Den Haag To Go? Die zal bakkies blijven drinken met heel Den Haag voor nieuwe samenwerkingen. Daarnaast blijven we nieuwe makers welkom heten (Hé Stony Mountain, Choi Kimchi, Buginn en Nest!) Je snapt het. The Hague’s Finest gaat veel verder dan de vierkante meters die we nu hebben. 

Goed om te weten. We heten jullie in de winkel nu tijdelijk welkom online. Daarom zullen we ook onze verzendkosten schrappen, totdat we ons in onze nieuwe locatie vestigen. Sowieso is het handig om even een paar dingen op een rijtje te zetten:

  • We gaan langzaam aan de labels samenvoegen, dat betekent ook dat de website er anders uit zal zien. Maar de inhoud niet per se.
  • De winkel op Gravenstraat 1 sluit per 1 juli.
  • Alle lokale verzendingen boven de 25 euro worden gratis bezorgd.
  • Lokale bestellingen die voor 12:00 worden geplaatst, brengt bezorger Tariq diezelfde avond nog naar je huis met Same Day Delivery.
  • Het gratis afhaalpunt blijft. Boven de oude winkel, in het Achterom 2, kun je je bestelling op werkdagen van 09:30 tot 17:30 afhalen. Lekker duurzaam. En als je voor deze optie kiest én een bestelling boven de 25 euro plaatst, krijg je een 070-tas cadeau. 
  • De pop-up etalage van The Hague's Finest, onderdeel van het project Take A Brake, in de nieuwe ondergrondse fietsenstalling van Den Haag Centraal, houden we aan (en gaan we zelfs uitbreiden!). 
  • Pro-tip: Schrijf je in voor de weekfolder van de winkel. Want daar zullen we alle acties, mededelingen, verhalen en nieuwe makers met jullie delen.

Dank je wel 

Jullie suggesties en tips blijven welkom. Mail en spam ons in de chat, met alle hersenspinsels en -kronkels die in je opkomen. Worden we alleen maar blij van. En veel dank voor het rondneuzen, het enthousiasme en de nieuwsgierigheid het afgelopen half jaar in de winkel. Zin in de toekomst!