Een boekje opendoen bij Rood Met Witte Stippen

30 maart 2020 | Door: Elena Laming

Het is het enige pand van De Gruyter dat nog in originele staat is. Niet te missen als je op de Beeklaan bent. Met de blauwe art deco gevel en de tegeltableaus aan de muur lijkt het net alsof je terug in de tijd hebt gereisd. Maar dat dit tegenwoordig een sprookjesachtige speelgoedwinkel is, helpt ook mee aan dat gevoel. Je krijgt automatisch heimwee naar je kindertijd. Want dan had je ook kunnen spelen met al het moois dat in Rood Met Witte Stippen ligt.

Handgemaakte speelgoed
Moon en Karin runnen sinds 1998 deze kleurrijke kinderwinkel. Dat zij de keuze hebben gemaakt om speelgoed te verkopen, is niet geheel ontoevallig. Beide hebben ervaring in het onderwijs. Handig, want daardoor kunnen ze je voorzien van deskundig advies. De keuze is reuze, maar vooral met veel zorg uitgezocht. Je gaat dus altijd naar huis met speelgoed dat gemaakt is van kwaliteitsmateriaal. Maar het zou ook zomaar eens kunnen dat je een pop in je handen hebt die door hen zelf is gemaakt. Want naast dat ze ruimte geven aan ontwerpers om handgemaakte items te verkopen, zitten ze zelf ook niet stil. Leuke knuffel gevonden maar je zocht het eigenlijk in een ander kleur jasje? Geef het aan! Ze denken graag met je mee hoe ze hun handgemaakte speelgoed kunnen omtoveren tot jouw eigen, unieke exemplaar.

Voorleessessies
Rien en Karin gaan met enkele regelmaat live op Facebook om de leukste kinderboeken voor te lezen. Inclusief de bijbehorende liedjes en attributen. Naast het zingen en lezen betrekken ze de jonge kijkers ook bij het verhaal. Zo kunnen de kinderen nog iets leren en heb jij je handen 20 minuten vrij.

Rood Met Witte Stippen
Beeklaan 303
2562 AH Den Haag
facebook