Exposeer het werk van jonge kunstenaars met de Call For Graduates!

21 juni 2021

Bijna is het zo ver. Dan zullen 500 reclameborden in de stad in het teken staan van het werk van jonge makers. En, daar doen wij graag een schep bovenop. Als ultieme steunbetuiging en waardering voor de makers, slaat The Hague’s Finest de handen in een met Call For Graduates, het initiatief van Nest en 1646. Het werk van de afstudeerstudenten zal als A2 posters aangeboden worden in de winkel voor Haagse makers. Zodat jij ze thuis op de ruit kan plakken. Of kan inlijsten. Meedoen? Dit is het plan. 

De expositie in de openbare ruimte in 2020

Zoals we eerder vertelden is de eindexpositie hét moment voor afstudeerstudenten aan kunstacademies. Doordat de exposities dit jaar nog steeds in aangepaste vorm plaatsvinden, door bijvoorbeeld tijdsloten en het beperkte reizen, geloven Nest en 1646 dat deze studenten gebaat zijn bij meer zichtbaarheid. Om ze toch de waardering en exposure te geven die ze verdienen, én zodat voorbijgangers op een laagdrempelige manier in aanraking kan komen met de kunst van de makers van de toekomst, zal vanaf 1 juli honderden reclameborden in de stad als canvas van de werken dienen. Want, die getoonde werken vormen immers een dwarsdoorsnede van deze generatie studenten.

Inmiddels mogen we ook bevestigen dat er dertien bibliotheken in Den Haag meedoen aan het initiatief. Zelf kun je dus ook een werk ten toon stellen, door een poster van je favoriete werk tegen het raam te plakken. 

Het afstudeerwerk van Floor Wandel ter illustratie van de poster

Tot het einde van juni kun je daarom een gratis poster ophalen in de winkel van The Hague’s Finest, aan de Gravenstraat 1. Daarna zal het afhaalpunt verhuizen naar de pop-up etalage in de nieuwe ondergrondse fietsenstalling van Den Haag Centraal. Zo kan iedereen (geheel toepasselijk!) een werk etaleren tijdens het The Hague Contemporary Art Weekend, van 8 tot 11 juli. Je kunt zelf kiezen welk werk je wilt ophangen, maar let wel op dat er een minimale oplage van maximaal 10 werken per maker beschikbaar is. 

Surf naar de website, of kom langs, om een poster van een student te bemachtigen én tegen je ruit te plakken. Een grotere eer voor de jonge makers. Vergeet niet een foto te maken en met ons te delen, als ‘ie eenmaal hangt. 

*Den Haag To Go is mediapartner van de tentoonstelling van Nest en 1646!