Van John naar June's wandeling

8 april 2021

John to June’s. De koffietent in Scheveningen, en de lunchroom in het Zeeheldenkwartier hebben iets nieuws. Een looproute van de ene naar de andere zaak. Als papieren reisleider nemen ze je mee door de stad. Inclusief traktatie bij de laatste stop.

Kiosk in Scheveningen

Van de een naar de ander

John & June’s hebben namelijk twee locaties. Waar de koffietent het Scheveningse Bosjes als achtertuin heeft, en ze als kiosk vele wandelaars blij mogen maken met baksels en koffie, is de lunchroom op de Prins Hendrikstraat een plek waar velen hun dag opstarten of afsluiten met hun kaart vol huisgemaakt goeds. Tussen de twee locaties zitten dan ook genoeg plekken die een stop waard zijn. Daarom hebben ze een looproute gemaakt. In het geel en oranje. Van 25 en 35 minuten.

Het startpunt is op de Prins Hendrikstraat, waar je een kopie van de looproute meekrijgt. En een knipje in de routekaart als bevestiging. Bij de eindstop in Scheveningen krijg je een warme drank of frisdrank als beloning.

Wist-je-datjes

De koffietent in Scheveningen heette voorheen de Prinsevink. Een klassieke Haagse koffietent, waar elke dag gasten met unieke karaktereigenschappen binnenkwamen. De één brutaal en de ander zachtaardig. En die allemaal hun eigen herinnering achterlieten. Akkefietjes, schaterlachen of ietwat ongemakkelijke momenten. Het werd altijd met twee magische woorden opgelost: Zand erover. En die verhalen heeft oud-eigenaar Frank van der Valk gebundeld in zijn boek. Klik hier om deze te kopen bij The Hague's Finest!

John & June's
Tasmanstraat 128
2518 VS Den Haag
facebook
instagram