Kikubari: de groene draad door de winkel

1 september 2020 | Door: Elena Laming

Om op te vallen zou je denken dat je het groot moet aanpakken. Toeters, bellen, veel kleur en tikje overdrijven. Maar op de Prins Hendrikstraat laten ze zien dat juist eenvoud alle hoofden doen draaien. Kikubari is een duurzame snoepwinkel voor de minimalist. 

Bewust respect

Een spierwitte winkel. Met een lange licht houten tafel. Daarop uitgestald vind je producten die ieder een kijkje waard zijn. Je kunt Kikubari bijna zien als een expositie. Een expositie voor producten die met respect voor dier, natuur, de wereld én mens gemaakt zijn. Ieder product komt met een anekdote binnen. Soms een ellenlange, en andere zijn gewoon niet meer dan logisch. Duurzame oplossingen in het liefst géén onnodig plastic jasje. Niet voor niets betekent Kikubari iets als ´letten op jezelf en anderen´ in het Japans.
 

Geen loze termen

Maar niet elk product dat zich voordoet als duurzaam krijgt een Kikubari-erkenning. Claudio en Fabienne wikken en wegen voordat een product onder het dak van de winkel mag vertoeven. Handgemaakte keramieken vazen uit Den Haag. Wierookstokken gemaakt volgens eeuwenoude Tibetaanse formule. En zelfs bezems die zich liever omschrijven als kunst. Alle producten komen met een uitgebreide verklaring: het verhaal achter het product en het verhaal dat na het product komt. Van de levensloop tot hoe je duurzaam afscheid kan nemen. Na natuurlijk langdurig gebruik.

Weekenden zijn voor bloemen en brood

De geur van wierook stokjes is hier in het weekend ver te zoeken. Elke zaterdag kun je vanaf 15:00 terecht voor een vers biologisch zuurdesembrood. Met de groeten van Opheo Broodmakers. En je wekelijkse boeket zoektocht? Florar artist Denise Collignon brengt iedere week verschillende creaties naar dit ethisch hart van Den Haag. Als je voor woensdag reserveert, heb je vrijdag of zaterdag een nieuw boeket. Uiteraard één die biologisch en lokaal geteeld is. Wat dacht je dan?
 

Drie redenen om Kikubari te bezoeken

  • Als je minimaal wil leven, maar niet voor een minimale prijs. Kikubari biedt producten met een lange levensduur en van duurzame materialen, daardoor is de prijs hoger dan de giganten
  • Als je liever geen plastic ontvangt bij je aankoop. Geen onnodig materialen om het product, je bestelling en bij de aankoop!
  • Als je advies wil of meer wil leren over een duurzamer leven. Vraag advies aan Claudio en Fabienne of doe mee met de workshops zoals je eigen kaars maken

Kikubari
Prins Hendrikstraat 30b
2518 HT Den Haag
facebook
instagram