Lijst van: Sniester Festival 2021

27 juli 2021

Voor alles wat rockt, schuurt en rammelt, luidt het motto. Dan weet je het wel. Muziekfestival Sniester komt eraan. Op de eerste en tweede dag van oktober zullen meer dan zeventig bands plaatsnemen op verschillende podia op de Grote Markt en in het Paard. Met kwaliteit en originaliteit als speerpunt. Of hoe ze het festival zelf liever noemen: een ode aan de echt goede alternatieve act. Met artiesten die als reputatie hebben dat ze live knettergoed zijn, en dus niet die met de meeste volgers op social media. Hoe dat klinkt? Nou, zo. 

De laatste editie van Sniester was in 2019, dit jaar zijn ze terug op vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober

| Judith Zandwijk

The Indien, Tousch, Ramkot, Paracetamøl en Pip Blom. Het is slechts een kleine greep van de line-up die flirt met vele genres. De podia waar deze artiesten van de nieuwe en oude garde op spelen, zijn verspreid door de stad. Van zalen in het PAARD en De Zwarte Ruiter tot koffietentjes, galeries, theaters, kelders en foyers. Marco Bijsterbosch, de man waar je zeer waarschijnlijk memorabele feesten op de Grote Markt aan te danken hebt, heeft een smaakvol voorproefje op Spotify in elkaar geknutseld. Om je alvast even in te luisteren!

Sniester Junior

Enne, ook leuk om te benoemen: voor de kleintjes zijn er op dezelfde dagen een Sniester junior-variant, voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Met kelderraves, crowdsurfen, pizza's bakken zonder groenten erop, bakfiets botsen, kinderpiercings, een tattoobar en de hele dag chemisch snoep eten. Klinkt stiekem beter dan de grote-mensen-variant. 

Ook kinderen mogen ongegeneerd de beest uithangen wanneer de volwassenen naar een optreden kijken!

| Judith Zandwijk

Lokale stadgids, onder je duim

Den Haag To Go* is een onafhankelijkse stadsgids die verhalen maakt over de stad. Niet als ultieme hiphotspotpagina, maar met verhalen die zo laagdrempelig zijn dat iedereen kan instappen, en met genoeg diepgang om je mondhoeken te laten krullen. Een plek waar je bijgepraat wordt over verrassende plekken en onverwachte momenten in Den Haag. Met de locals altijd op nummer één. 

*Binnenkort gaan we verder onder een nieuwe, vertrouwde naam: The Hague's Finest. Lees hier waarom.