Marie-France verandert de stad in een Franse markt

12 maart 2021 | Door: Elena Laming

We mogen ‘m aftrappen. Le Marie Marché, in een nieuw jasje. Maak kennis met de plekken in het Haagse die je regelrecht meenemen naar Parijs. Marie-France deelt haar favoriete zelfstandige locals in haar gloednieuwe tour: Route Du Shop.

| Louise Boonstoppel

Daarvoor trekt ze alles uit de kast. ’'Ik wil gewoon weer struinen! Even de stad in, langs de winkels. Ik dacht: hoe fijn is het wanneer iemand voor je regelt dat je bij verschillende bijzondere brocante winkels en concept stores naar binnen kan. Natuurlijk allemaal met een Frans tintje.’’ Met een routekaart, Spotify-lijst en negen stops laat ze je kennismaken met haar favoriete initiatieven uit de stad. Bij elke zaak heeft ze 15 minuten voor je gereserveerd om rond te neuzen en een eventuele aankoop te doen. Het zijn de plekken waar zij graag komt, om een frisse Franse neus te halen. 

Met een routekaart, Spotify-lijst en negen stops laat ze je kennismaken met haar favoriete initiatieven uit de stad

Van patisserie zoals alleen de Franse bakkers dat maken, amuse stops die smelten op je tong tot brocante woonwinkels en kledingzaken. Van de binnenstad tot het Zeeheldenkwartier. Marie heeft met alle ondernemers contact gehad om een speciale dag te organiseren voor de deelnemers. En als kleine insider mogen wij alvast mededelen dat The Hague’s Finest een van de stops is, waar je producten kunt kopen die je normaal gesproken terugvindt op haar Franse markt.

Maak kennis met Den Haag, door de ogen van Marie-France tijdens Route Du Shop! De tour is elke woensdag, vrijdag en zondag te bewandelen. In elke winkel kunnen maximaal 2 personen of één huishouden per keer naar binnen.

#lemariemarche