Nieuwe dakbedekking voor Bleyenberg

26 juni 2020 | Door: Elena Laming

Bleyenberg heeft een monopolie op dakterrassen in Den Haag. Hoopvol sprinten hun gasten elke zomer de trappen op. Onderweg naar de derde verdieping, om een plekje op Het Dak te bemachtigen. Want als je daar eenmaal zit ben je verzekerd van een fantastisch uitzicht over Den Haag. Maar dat betekent niet dat alles van het leien dakje ging. Het Dak was toe aan een opknapbeurt. Of beter gezegd, een transformatie.

Kunstrijke tafels

Het nieuwe dakterras komt pas net uit de (graffiti)verf, maar is nu al de droom van elke art-lover. Vergeet het oude interieur en verwelkom het kleurrijke jungle-achtige thema. Voortaan zit je op een hoge tafel die door SOGO Show als canvas is gebruikt voor hun typische SOGO-kunstwerken. Maar ook de bar en muren werden versierd met de kleurijke en unieke kunstwerken. Bekende naam? Je kunt hun werk al eerder gespot hebben. Het trappenhuis in Bleyenberg is namelijk ook al onderhanden genomen door Sophia en Gordon.

70's calling...

Ook de DJ-booth kreeg een nieuwe plek toegewezen. Die heeft nu een glansrol in het midden van de ruimte. En als kers op de taart heeft Bleyenberg ook nog gedacht aan QR-codes op de tafels. Gemakkelijk een borrel bestellen anno 2020. Waar ze liever wel terug de tijd mee gaan zijn spellen. Spellen zoals je ze vroeger speelde. Op Het Dak kun je nu een ouderwets potje Pong spelen. Maar dan in een salontafel. Ja echt. Het digitale tennis spel is in een tafel gemonteerd en staat klaar om jou weer even mee te nemen naar de jaren 70.

(tekst loopt door onder foto's)

Haagse Expo

De tip van Den Haag To Go? Slow down! Want als je op een chill tempo de trap beklimt, kun je zomaar nog meer moois tegenkomen. Tussen het werk van SOGO Show vind je namelijk een expositie van Haagse fotograven. Wat daar nu hangt? Het werk van Sophie Blommers en Melvin Tas. Maakt het traplopen net iets leuker. 

De Pong-tafel

Jouw digitale stadsgids

Den Haag verandert waar je bij staat. En er is genoeg leuk nieuws dat je niet wil missen. Zie je door de ontwikkelingen de stad niet meer? Kom je er zelf niet meer aan toe om het nieuws bij te houden? Of wil je simpelweg weten wat er deze week op de agenda staat? No worries. Den Haag To Go zet het graag in de schijnwerpers. Met altijd locals op nummer één.

Bleyenberg
Grote Markt 10
2511GB Den Haag
facebook
instagram