Online celebrity worden? Kat in 't bakkie, laten ze bij Greens in The Park zien!

31 januari 2022

Hij mag dan wel in het Westbroekpark staan, maar als deze kat iets niet doet dan is het uit de boom kijken. Donderdag 27 januari is dit drie meter lange kattenbeeld geplaatst bij Greens in The Park. Een tikkeltje ongewild, en tegen zijn zin in.

Deze kat is een ongewenste online celebrity door zijn baasjes.

Deze kat is namelijk, net zoals vele huisdieren, een ongewenste online celebrity. Want laten we eerlijk zijn: katten zijn het ultieme slachtoffer van het internet. Zonder toestemming, en zonder rekening te houden met hun privacy worden ze klakkeloos op social media gedeeld. Ongemakkelijke situaties, het wassen en zelfs dutjes doen worden vastgelegd. En als kers op de taart worden deze ook nog eens gedeeld op accounts die vernoemd zijn naar hen, maar die ze zelf niet hebben gemaakt. De schade is al aangericht, maar we kunnen nieuwe slachtoffers redden!

Maak zonder toestemming foto's met het beeld, en verspreid deze!

Net zo vaak delen mensen over andere mensen, of over zichzelf, iets op social media zonder de gevolgen daarvan in te zien. Om je stil te laten staan bij de negatieve kanten van het delen van (persoonlijke) foto’s, video’s en teksten heeft de Rijksoverheid dit beeld laten maken voor de campagne 'Denk 2x na voor je deelt'.

De positieve kant van het verhaal: dit keer mag je gebruik maken van de situatie. Ofwel: de kat op het spek binden. Sterker nog, het is de bedoeling om deze kat nog bekender te maken, door foto’s van hem te maken en (zonder toestemming!) te verspreiden op het internet. 

Op de voet van het beeld kun je een QR code scannen om meer over het onderwerp te lezen

Tot vrijdag 11 februari is het beeld te zien bij Greens in The Park.

*Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door de Rijksoverheid.

Greens in the Park
Kapelweg 18
2587 BM Den Haag