Pluk & Paloma: een kleurrijke doolhof

29 juni 2020 | Door: Elena Laming

Waar je Pluk & Paloma het beste mee kan vergelijken? Villa Kakelbont! Tenminste, dat is wat eigenaresse Anca vindt. Deze ras-Hagenees heeft een simpele regel in haar kinderwinkel: elk item is vrolijk en kleurrijk. Maar dat was je ook al opgevallen toen je de winkel binnenliep. Er zijn weinig plekken in haar zaak die niet versierd zijn met kleding, schilderijen of slingers.

De kledingrekken hangen als een regenboog vol met kinderkleding in allerlei kleuren en prints. Een speld in een hooiberg vinden is nog simpeler dan een sombere kleur in Anca's winkel. Naast kleding vind je alle ingrediënten om een kind tot de pubertijd zoet te houden. Emmers en schepjes in verrassende kleuren, poppen, puzzels en allerlei soorten knuffeldieren gemaakt van natuurlijke materialen. Maar er is ook gedacht aan de ouders (in spé). Van ouderschap-survival boeken tot handgemaakte sieraden. Ze weet iedereen wel zoet te houden in haar winkel.

In 2018 maakte Anca de stap van online naar offline: ze opende haar winkel in de 2e Schuytstraat. Een droom die uitkwam. Ondanks dat ze stiekem voor ogen had om in het Zeeheldenkwartier te starten, is ze teruggekomen van die wens.  Zij houdt van Duinoord en Duinoord van haar.

Drie redenen om Pluk & Paloma te bezoeken:

  • Als je bent uitgekeken op casual kinderkleding en opzoek bent naar opvallende prints en kleuren
  • Als je bereid bent om iets meer te besteden aan eerlijke en duurzame kinderitems
  • Als je niet wil bijdragen aan kinderarbeid. Alle producten worden in goede omstandigheden geproduceerd zonder de hulp van kinderhandjes

Pluk & Paloma
2e Schuytstraat 168
2517 TP Den Haag
facebook
instagram