Samenwerken met Den Haag To Go

1 september 2020

Vijf jaar geleden kenden mensen ons als de ultieme hotspot-pagina. Als een verkeersregelaar wezen we de weg naar de tofste plekken in de stad. Inmiddels noemen we onszelf meer een dirigent. Die opzoek is naar samenhang, de diepere lagen. En een met-zijn-alle-mentaliteit heeft. We laten je zien én horen wat de stad te bieden heeft. Samen. Als een soort keurmerk. Een pionier. Maar vooral een laagdrempelige plek die je bijpraat over de stad. Met altijd lokale ondernemingen op nummer één.

Samenwerken doen we graag. Want als stadsgids doen we niets liever dan lokale ondernemingen of initiatieven in de spotlight te zetten. En dat doen we op ons eigen manier. Een samenwerking met Den Haag To Go betekent dan ook de letterlijke betekenis van het woord. 

''Het gezamenlijk inzetten om een bepaald doel te bereiken'' aldus het woordenboek

Dus. Laten we even naar de basis gaan. Samenwerken. Dat betekent zoiets als ‘’het gezamenlijk inzetten om een bepaald doel te bereiken.’’ Simpel. Dat is precies is hoe wij er naar kijken. Samen maken, samen doen. Geen eenrichtingsverkeer. Maar elkaar versterken.

Lezersprofiel

Maak kennis met onze lezers. Laten we maar met de deur in huis vallen. Het zal je niet verrassen. Ze komen uit het Haagse. Of hebben net als wij een liefdesband met de stad. Sommigen geboren en getogen. Anderen zijn later aangehaakt. Maar een ding is zeker. Ze hebben interesse. In Den Haag. Niet dat standaard verhaal. Maar zelfs in de kleine details. Van die details die je zelf eigenlijk over het hoofd ziet. Onze lezers kijken er het liefst met een vergrootglas naar. En bezoeken dus de site om op de hoogte te blijven van alle toffe gebeurtenissen. Zij zijn de inwoners van de stad. Die zich typeren als avontuurlijk, maar graag dicht bij huis blijven. Maar soms simpelweg niet weten waar naartoe.


Tussen de 25 en 50 jaar. 70% vrouw, 30% man. Millennials. Zijn op zoek naar duurzame oplossingen of initiatieven. En zijn bereid om daar meer geld aan uit te geven. 

We zijn onderdeel van The Hague Network, het multimediale bedrijf dat zich inzet voor lokale ondernemers en Haagse initiatieven. Wij geloven in duurzame samenwerkingen. Eentje voor de lange duur. Of in ieder geval een waar we elkaar het best kunnen versterken. En het liefst doen we dat net even anders dan je gewend bent. Typisch Den Haag To Go, maar wel een vorm waar jij je lekker bij voelt. Dat doen we om de kwaliteit hoog te houden. En verrassend. Maar ook om jullie niet weg te zetten als een-van-de maar als one-of-a-kind. Er gaat dus tijd en moeite in zitten. En spoiler alert: ook geld. Flauw? Nee hoor. Want een team van copywriters en fotografen gaan hierover buigen. Heb je later dus ook nog wat aan. Bovendien kunnen we met deze inkomsten blijven investeren in het Haagse. We zeiden toch: eentje voor de lange duur? 

Checklist

Vanzelfsprekend is het nodig dat we op dezelfde lijn zitten. Of in ieder geval dezelfde richting op kijken. Daarom vind je hier onze waarden op een rij. En om je het makkelijk maken kun je het daarom afvinken. In de online checklist. Vijf keer check? Bingo! Dan maken we graag een afspraak. 

 • Het bedrijf of initiatief speelt zich af in Den Haag
 • Lokaal. Waar ‘onafhankelijk’ onder valt
 • Duurzaamheid. Voor het overgrote deel.  
 • In de hoek van: retail, hospitality, maatschappelijk/cultureel
 • Je bent op zoek naar de inwoner van Den Haag. Tussen de 25 en 50 jaar. En voor Den Haag To Go Junior van 0 tot 12 jaar
 • In het midden/hogere segment, van hoge/duurzame kwaliteit
   

Samenwerkingsmodellen

Samenwerken doen we dus graag. Maar de manier om jou onder de aandacht te brengen, kan op verschillende manieren. Dat doen we nooit door plat en zonder context te delen, we kijken er liever vanuit een andere hoek naar. Dit zijn de perspectieven, ofwel: onze drie opties. 


Optie 1: Go Go Machine

Go Go Go! Is wat we vaak roepen. Niet voor niets heten we Den Haag To Go. Je wilt ergens naar toe. En soms naar ergens heel specifieks. Dan zoek je opeens naar een handgemaakt cadeau in het Zeeheldenkwartier. Daarvoor komt de Go Go Machine van pas. Bezoekers kunnen hun specifieke behoeftes invullen, en wij geven ze een lijst met alle opties terug. De behoeften delen we op onder drie verschillende categorieën: winkelen, eten/drinken en activiteiten. Dit zijn de opties voor jou:

 • In het resultaat komen van een van de categorieën. 
 • In het resultaat komen van meerdere categorieën.

Optie 2: Events

Heb je een tof evenement bedacht dat bij Den Haag To Go past? Dan zijn er verschillende manieren hoe we deze kunnen uitlichten. Door bijvoorbeeld: 

 • Het in de agenda zetten. Dit is op de homepage te zien. De naam, datum, locatie en een korte omschrijving van het event wordt benoemd.
 • Het in de agenda zetten + een artikel. In het artikel vertellen we meer over het event, de organisatoren en wat er te doen is. 

Optie 3: Rubrieken

Op Den Haag To Go werken we met vaste rubrieken. Dat zijn rubrieken die herkenbaar zijn voor onze lezers en op een laagdrempelig manier kennis maken met een iniatief/onderneming. In de basis maken wij altijd zelf beeldmateriaal en teksten Altijd op-maat-gemaakt dus. Dit zijn onze rubrieken. 

Recept
In ‘Recept’ delen we een (jawel!) recept van een restaurant in de stad. Een klassiek hoofdgerecht tot een dipsaus. Lezers krijgen letterlijk een kijkje in de keuken. Dit zit er in het pakket: 

 • Een artikel op de website
 • Een fotograaf komt langs om foto’s te maken van het bereiden
 • Een A5 kaart met hier op de foto’s, benodigdheden, korte introductie van de zaak en een QR-code die linkt naar de website. Leuk om zelf te verspreiden!
 • Een post op de Instagram en Facebook Wall + Een vermelding op Instagram Stories

  Voorbeelden: De Vegetarische Toko, Vincenzo’s, Blossom

De Lijst Van
In ‘De Lijst Van’ delen we de muzieklijsten van verschillende ondernemingen/initiatieven in de stad. De muziek die je hoort wanneer je op locatie bent. En stiekem ook iets zegt over de plek. Dit neem je af voor de rubriek:

 • Een artikel op de website
 • Een A5 kaart met QR-code om naar onze website te gaan
 • Twee keer een vermelding in de Instagram Stories, met daar tussen 6 weken ruimte. We kiezen ervoor om dat hier te doen, omdat er functies binnen de Stories zijn om muziek toe te voegen. En dus een indruk te krijgen van wat je kunt verwachten van de afspeellijst.

  Voorbeelden: Bartine, Hart Beach, Tigershark

Even een moment
In deze rubriek nemen we je mee naar een specifieke plek in de stad. De ene keer een wijk, de andere keer in trant van een thema. Hierin laten we zien hoe je een dag lang kan vermaken op die ene plek of over dat ene thema uit de stad. 

 • Meerdere plekken/locaties worden genoemd
 • Optie om dit als evenement te organiseren, aan de hand van bijvoorbeeld een tour.

  Voorbeelden: Zeeheldenkwartier, Regentessekwartier

Drie redenen
Een positieve, vrolijke en korte omschrijving van de zaak of initiatief. Met drie unieke redenen wat de plek zo bijzonder maakt. 

1 onderwerp versus meerdere mensen
In deze rubriek laten we meerdere ondernemers aan het woord over een bepaald onderwerp. Dit kan op een specifiek thema zoals ijs tot ondernemers die praten over de corona crisis. We stellen dezelfde vragen aan verschillende ondernemers. Door alle unieke antwoorden komen onze lezers op een korte, laagdrempelige manier meer te weten over een onderneming/initiatief. 

Voorbeelden: Opscheppers, Kinderboekenweek

In gesprek met 
De naam zegt het al. We gaan in gesprek met mensen over een specifiek thema. En in dit geval altijd in de creatieve sector. We proberen hierbij meer context/verdieping te geven aan een bepaald evenement/concept. 
Interview wordt gepubliceerd op de site

Voorbeelden: Samen Haags, Di-rect, Brein Boerderei

To Visit
Engelse content. Gericht op toeristen en/of expats. Dat kan op verschillende manieren. Zoals bijvoorbeeld de ‘drie redenen’. Maar dan laten we dit door een gast of een klant vertellen. Een soort recensie dus. Ook hebben we een WhatsApp-hotline die deze bezoekers mogen gebruiken voor hyperpersoonlijke lokale tips. 

Voorbeelden: Bookstor, Kompaan

Maatwerk
Branded content, waar we helemaal ons eigen draai aan gaan geven. Dat kan door je mee te nemen op een andere manier in de rubrieken tot een nieuw concept bedenken. Een video? Fotoreportage? Kan, en kan. 

Voorbeelden: Cultuurspecial
 

Waar wacht je nog op?

Bellen die handel. Of e-mailen. Mag ook.