Sterker door soep: vier 5 mei met de Vrijheidssoep

28 april 2021

De Vrijheidssoep komt naar Den Haag. Na Rotterdam en Amsterdam mogen nu ook wij de soep nu opdienen. Want samen eten schept verbinding, én creëert nieuwsgierigheid naar de ander.

En laat dat nou precies zijn wat we tijdens 4 en 5 mei willen onderstrepen. De ingrediënten voor een soepdiner zijn dan ook ongecompliceerd: de Vrijheidsmaaltijdsoep naar recept van Yvette van Boven, met een label ontworpen door Parra. Kun je zo kant-en-klaar in blik scoren, of zelf in de keuken met verse ingrediënten maken. Net wat je wil. Er is zelfs een optie om een blik te doneren, zodat je andere stadsgenoten een extra warm hart kan toedragen. 

Smaakmaker

Eén ding staat vast: nu er geen grote bevrijdingsfestivals op de planning staan, zal de soep fungeren als sociale verbinder. Met als doel om honderden (of, vooruit, duizenden!) Hagenaars en Hagenezen dezelfde maaltijd te laten eten, op hetzelfde moment.

De Vrijheidsmaaltijdsoep is te koop bij The Hague's Finest. De winkel voor Haagse makers op de Gravenstraat 1 verkoopt zowel online als in de winkel de Vrijheidssoep. Met de opties om te kopen en doneren voor vijf euro. Of één cadeau te krijgen, als je het geld niet kunt missen. Eet smakelijk!

Nationaal Comité 
4 en 5 mei
website