The Hague's Finest: nieuw label voor Haagse makers

25 oktober 2020

Geen groengele winkel. Geen souvenirs met de Haagse skyline. Nee, dit is een winkel met alleen Haagse makers. De genieën, kunstenaars en experts uit de stad. Strak gecentreerd in de schappen. Klinkt spannend? Hou je vast. Want The Hague’s Finest opent de deuren. In het hart van de binnenstad. Het nieuwe broertje van Den Haag To Go. 

Want wat als we je vertellen dat je bijna al je dagelijkse benodigdheden lokaal kunt vinden? Alsin, van Haagse makers. Ja echt. Van handzeep tot het beleg op brood. Van de kleding die je aantrekt tot de kunst boven je bed. Waar citymarketing ‘koninklijk’ of ‘internationaal’ zegt, zeggen wij: ambacht, meesterbreinen en creatievelingen. Die wel wat meer plek in de spotlight verdienen. Dus nemen we het heft in eigen handen. Om de Haagse makers op een voetstuk te zetten. Dicht bij elkaar. Onder één dak. Want we mogen wel wat meer trots op hen zijn.

Kwaliteitslabel voor Haagse makers

We beginnen bij het begin. The Hague’s Finest is een nieuw kwaliteitslabel. Noem ons een pionier. Of curator. Die je rondleidt in de wereld van Haagse makers. En daar net iets buiten. Met een simpele formule: kwaliteit en verhalen. En de producten? Dat is een mengelmoes van alles wat gecreëerd is in de stad. We delen ze op in de categorieën: Daily, met producten die je dagelijks gebruikt: van eieren tot shampoo. Culture, waar je kunstzinnig Den Haag op een rij vindt, zoals kunst, boeken en muziek. En Lifestyle, met spullen voor in huis. Of om aan te trekken. Van de gin die om de hoek wordt gedistilleerd tot de duurzame oplossing voor confetti. Maar je kunt er ook terecht voor je lokale take-away bakkie. Allemaal in onze spiksplinternieuwe winkel. En webshop.

Attentie, attentie. Willen alle locals zich bij Gravenstraat 1 melden? 

Dit wordt misschien wel even wennen. Niet meer het iene miene mutte-tafereel voor de schappen, maar je keuze baseren op een verhaal. Want bij elk product kun je meer lezen over de makers, het merk en de werkwijze. Door de handige kaarten die je bij het artikel krijgt, bijvoorbeeld. Dus. Maak kennis met de knappe koppen die verliefd zijn op hun vak. Eigenzinnig en met een gezonde obsessieve focus op kwaliteit. Ontmoet de iconen en de nieuwe kweek. En ontdek wie het bier brouwt waar jij de hele zomer op teert. En om het nog nét iets persoonlijker te maken, willen ze gelijk kennis met je maken. 

Zeg nou zelf. Lokale makers steunen is veel leuker dan de zoveelste keten in de stad. Je weet wie er achter een product zit. Het is een duurzamere keuze. Het streelt je Haagse hart. En bovenal zijn het producten voor de lange duur. Zie het als een warenhuis. De VVV-zoals-je-’m-hoopte. Of nog beter: gewoon als The Hague’s Finest. Je vindt onze pop-up winkel op de Gravenstraat 1. Omringd door alle grote ketens gaan we een stukje Den Haag terug stoppen in de binnenstad. En als deze try out goed bevalt? Dan zie je ons terug. Ergens anders. Of op dezelfde plek. Weet jij veel. 

Tip van de sluier

Sta jij ook te stuiteren om de winkel te bezoeken?

We springen net zo hard met je mee! Je bent elke donderdag tot zondag van 11:00 tot 19:00 welkom om rond te neuzen in de winkel. Kom langs. Leer de makers kennen. En ontdek hoe veel Den Haag letterlijk en figuurlijk in huis heeft. Ennuh, we hebben ook koffie to go! 

The Hague's Finest
Gravenstraat 1
2513 AK Den Haag
website
instagram