The Hague's Finest: ook voor de allerkleinste

13 november 2020

The Hague’s Finest is pas net geopend. En het nieuwe broertje van Den Haag To Go. Een winkel waar je alleen producten van Haagse makers vindt. Dus geen groengele producten. Of een met Haagse skyline. Maar de genieën, kunstenaars en experts uit de stad. En laten die nou net een heleboel kinderspullen maken die we je niet willen onthouden.

Zeg nou zelf. Lokale makers steunen is veel leuker dan de zoveelste keten in de stad. Je weet wie er achter een product zit. Het is een duurzamere keuze. Het streelt je Haagse hart. En, in The Hague’s Finest geval, zijn het producten voor de lange duur. In de pop-up shop vind je dan ook een tal van artikelen voor kleine. We lichten de leukste voor je uit. En voor de rest moet je zelf maar kijken. Online of in het echie.

Naïf

Starter kit

Als er een merk is waar mensen verbaasd over zijn dat die uit Den Haag komt, dan is het wel Naif. Ja, ze zitten echt bij je om de hoek. En Jochem en Sjoerd (eigenaren) zijn gewoon twee mannen uit het Haagse. 

Naïf werd in 2013 geboren. Toen hun kinderen dat ook werden. Vol verbazing keken ze naar de ingrediëntenlijst van babyverzorging. Moeilijke woorden, misleidende claims en schadelijke ingrediënten. Ze besloten het zelf te maken. En al die tierelantijntjes achterwege te laten. Dat is tot een merk uitgebloeid vol natuurlijke verzorgingsproducten. Van plasticvrije billendoekjes tot shampoo die elke coupe aan kan. Maar ook kraamkado’s of handige sets voor onder de douche. The Hague’s Finest heeft zo’n beetje alles in huis. En mocht je wat missen, stuur ons dan even een berichtje.
 

Barry en Bu

Bu en Barry. Twee beste maatjes. Barry is een zeehondleeuw. En Bu heeft door te tekenen Barry tot leven gebracht. Samen gaan ze op avontuur. Samen eten, samen spelen. Een verhaal voor de allerjongste maar ook voor de iets-oudere. Japans, Engels of Nederlands. In dit boek kun je zelf kiezen welke taal je leest. Hoe ze daar op zijn gekomen? Na een reis naar Japan besloten Pepijn en Steven dat ze samen een kinderboeken moesten maken. Steven maakten de illustraties met kunstenaar Kentaro. En Pepijn de teksten. Stiekem was dat al een lang gekoesterde wens. Na 24 uur in de studio te zitten is dit het resultaat.

De olifant die niet wist of hij verdwaald was

Een fotoprentboek met als thema: adoptie. Een waargebeurd verhaal. Want fotograaf Thomas werd als kind geadopteerd in Thailand. Hij heeft het fijn in Nederland, maar is stiekem ook wel benieuwd waar zijn roots liggen. De zoektocht naar zijn afkomst begon toen hij een olifant in de achtertuin tegenkwam. Een plastic olifant die hem hielp de puzzelstukjes bij elkaar te leggen. De olifant nam hem kriskras mee door Nederland. En in zijn boek ga jij met hem mee.

Voedsel van Haagse bodem

Menkens Volle melk

Maar er zijn ook genoeg etensware waar je de kleine blij mee maakt. Haagse eitjes van de microrondeel aan de rand van de stad. Maar ook zoete smeersel voor op brood, waar de extra’s suikers zijn weggelaten. Van Yespers bijvoorbeeld. Of melk van Menken. Of maak je eigen oesterzwammen met de Grow Kit van Haagse Zwam. Laat zien waar het eten vandaan komt. En dat het anno 2020 echt wel op een duurzame tour kan.

Je bent zelf een kleurboek

Verwacht geen madala's. Of eenvoudige tekeningen. Maar een overzicht van de kunst anno 2020. De meiden van Glitterstudio vroegen 50 artiesten platen te maken voor de kleurboek. Goed, het idee was een volwassenenkleurboek. Maar wedden dat die kleine hier ook wel iets tofs van weet te maken? 

The Hague's Finest

Geen groengele winkel. Geen souvenirs met de Haagse skyline. Nee, dit is een winkel met alleen Haagse makers. De genieën, kunstenaars en experts uit de stad. Strak gecentreerd in de schappen. Klinkt spannend? Hou je vast. Want The Hague’s Finest opent de deuren. In het hart van de binnenstad. Het nieuwe broertje van Den Haag To Go. 

The Hague's Finest
Gravenstraat 1
2513 AK Den Haag
website
instagram
facebook