The Hague's Finest opent nieuwe pop-up shop in de Venestraat

11 oktober 2021

Slingers, ballonnen en een confettikanon. Op zaterdag 25 september opende The Hague's Finest haar nieuwe deuren. Deuren, naar een winkel van maar liefst 300 vierkante meter, gevuld met meer dan 400 producten van bijna 100 Haagse makers. En dan gaat het niet om Haagse hopjes, of een groengele ooievaar. Maar juist om Haagse ambacht, innovatie, creativiteit, smaak en talent. Een lokaal warenhuis, midden in de Venestraat!

Nieuwe pop-up shop in de Venestraat

Terugkeer

Voor wie denkt, heb ik die winkel niet ergens eerder gezien? Dat klopt. In juli werd het pand aan de Gravenstraat 1 verlaten om, pak ‘m beet, vijf keer zo groot terug te komen. Zodat de Haagse makers op een nog groter voetstuk kunnen worden gezet, en er nog meer ruimte is om hun verhaal te vertellen. Bij elk product staat een makerskaartje gepresenteerd, waarop je over de achtergrond en het doel van elke maker kan lezen. Zo weet je niet alleen wat je koopt, maar ook waarom je iets koopt, en waaraan je bijdraagt met je aankoop.

Van strandstoelen en -speelgoed, tot verzorgingsproducten van Naïf

Wat kan je verwachten?

Je vindt alle producten in het winkelgedeelte van de shop. Van een koeling met verse eieren, een schap met Caipi Ginger Soda, en een diepvries met pizza’s van Vincenzo’s, tot tafels met verzorgingsproducten, spullen voor in huis en speelgoed van Zsilt. Maar dat is niet alles. Achterin de winkel vind je een eigen koffiebar met bonen van alle microbranders uit de buurt. Een bakkie van BOON of een espresso met versgemalen bonen van Single Estate. Zo kun je niet alleen lekkere koffie drinken, maar kun je ook meteen proeven welke bonen je misschien thuis zou willen gebruiken. En, dan is er nog de gallery, die is geopend boven de koffiebar. Daar vind je bijvoorbeeld het werk van Glitterstudio en SOGO Show aan de muur, en de Matlas op de boekenplank.

Bij elk product kun je extra achtergrondinformatie over de maker ervan vinden. Maakt het verhaal compleet!

Eén trapje af vind je de koffiebar! Espresso, cappuccino, americano, bonen uit Colombia, Guatemala, Brazilië, met volle melk of havermelk. Alles kan!

En één trapje op, vind je de gallery!

Lokaal warenhuis

Want de Haagse ambacht is iets waar we trots op mogen zijn. Bijna alles wat je in het dagelijks leven gebruikt, wordt ook door Haagse handen geproduceerd. Van beleg op brood, tot kunst voor aan de muur. En van verzorgingsproducten, tot de mantelklok op de schouw. Daarom wordt er bij The Hague’s Finest, omringd door alle grote ketens, juist een stuk lokaal teruggestopt in de binnenstad.

Ook voor je dagelijkse boodschappen kun je naar The Hague's Finest

Benieuwd? De winkel is elke week geopend van woensdag tot zondag, van 12:00-18:00. En op zaterdag al vanaf 11:00!

The Hague's Finest
Venestraat 20
2511 AS Den Haag
facebook
instagram