Thuisworkout: Hague Gym

2 april 2020 | Door: Lex Rijkers Meinen

Zolang het coronavirus nog door ons land raast, dienen jouw vierkante meters als duizendpoot. Overdag is het huis een kantoor, vrijdagavond een speciaalbiercafé en de series die je er doorheen jaagt voldoen aan het bioscoop-gevoel. We gaan creatief om met de ruimte die we hebben. Maar komen we nog wel toe aan voldoende beweging? Om je daar een handje bij te helpen, geheel in quarantaine style: thuisworkouts. Met een digitale personal trainer: Julien Oosterbaan van Hague Gym.

Wat staat je vandaag te wachten? Een oefening voor je onderlichaam! Zoek een plek uit waar je ruimte hebt om te bewegen en afstand houdt van anderen. Deze workout is een circuittraining. Dus je gaat elke stap een keer langs en herhaalt de stappen in dezelfde volgorde.

Klaar voor de start?
Sportschoenen aangetrokken? Flesje water gevuld? Check. Er mist nog één ding: muziek om in de stemming te komen. De tip van Julien? Met dit nummer kom je in een lekkere workout-flow:
 

Stap 1: Warming up
Bereid je lichaam voor op je workout. Loop een aantal minuten in en neem de tijd om te rekken en strekken. 

Stap 2: Go!
Pas het aan op je niveau: herhaal de stappen in circuitvorm 10 keer. Ben je al op een hoger level? Dan kun je deze tot 20 keer herhalen. 

  1. Squats: Rustig zakken en snel omhoog.
  2. Brug: Laat je billen zakken en duw deze vervolgens snel omhoog.
  3. Split squat: 10 keer linker been en 10 keer de rechter. Laat je voet staan, stap dus niet terug. Langzaam doorbuigen en weer snel naar boven.
  4. Tik de grond op één been. 10 tot 20 keer per been. Doe dit met een rechte rug en til je been goed naar achter.
    En weer naar stap 1!

Ook belangrijk: de cooling down. Dus weer even uitlopen, een rekoefening en een warme en koude douche.

De training zit er op. Goed bezig!

Hague Gym
Weimarstraat 13
2562 GN Den Haag
facebook
instagram