Tikkie Takkie: een bal aan het rollen brengen

8 april 2021 | Door: Elena Laming

Profvoetballer worden. Het is de droombaan van veel kinderen. Goed, we weten allemaal dat je niet elke droom voor ze kan waarmaken. Een contract bij ADO’s jeugdopleiding komt niet zomaar uit de lucht vallen. Toch is er wel een andere oplossing. Een techniektraining die je kind helpt bij het het beter worden in voetballen. En als ze later toch van een andere baan fantaseren, heb je ze in ieder geval een cursus aangeboden waar ze hun leven lang iets aan hebben.

Bij voetbalschool Tikkie Takkie geeft Rick en zijn team Cogi-trainingen. We horen je denken: wat zeg je? Om het kort samen te vatten: ze leren je de handelingen in een sport onbewust bekwaam, ofwel automatisch, te laten plaatsvinden. Dat leert je kind creatiever en gemakkelijker om te gaan met beslissingen tijdens een potje voetbal. Een trainingstechniek die door verschillende (inter)nationale voetbalclubs wordt gebruikt.

Ook voor een kleine portemonnee

Rick werkt al jaren met pupillen en junioren. Om de droom van die kinderen waar te maken, maar vooral om ze veel lol te laten beleven in het trainen. Want hoe gecompliceerd de techniek ook klinkt, de trainingen worden aangepast op het niveau en de leeftijd van de kinderen. Betekent dit dat je kind al op een topniveau moet zitten? Echt niet! Alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar die beter willen worden in het voetballen zijn welkom bij Tikkie Takkie. 

Klinkt duur? Niets is minder waar. Rick zegt dat de trainingen nog goedkoper zijn dan een oppas inhuren. Terwijl Rick gewoon alle twee doet. En je kunt het zo bont maken als je wilt: er is keuze uit privé trainingen tot kinderfeestjes. De curus van 7 trainingen kost 70 euro. En daar krijg je een trainingshirt bij. De trainingen vinden plaats bij de Bernardusschool en het Maerlant Lyceum. En als de zon staat te schijnen, verplaatst hij de boel gewoon naar buiten. Op het Koningsplein bijvoorbeeld!

Vanaf 7 mei beginnen de trainingen weer, dus schrijf je snel in! Kijk hier voor meer info!

Voetbalschool Tikkie Takkie
facebook
instagram