Zomerse activiteiten op lokale bodem

12 augustus 2021

Lowlands afgelast? Last minute vliegtickets boeken toch niet zo goedkoop als je dacht? Niet getreurd. Wij zouden Den Haag To Go niet zijn, als we je niet konden laten zien dat Den Haag ook het to go’en waard blijft. Want, er is genoeg te doen. Van proeven tot zien en van bewegen tot luisteren.

Eiber bierproeverij aan boord van The Hague Boat

| Eiber Bier

Bootje varen? Goed idee! Bier drinken? Ook altijd een goed idee. Bier drinken op een boot? Beter dan dat wordt het niet. Brouwer Jasper van Eiber Bier verzorgt een bierproeverij tijdens een vaartochtje met The Hague Boat. Dat betekent op zondagmiddag met een glas speciaalbier in je hand naar het Westbroekpark dobberen!

Wanneer: zondag 22 augustus
Waar: opstaplocatie naast het Hilton Hotel
Tijd: 15:00 - 16:30
Prijs: €30,- p.p. (inclusief vijf proefglazen Eiber Bier)
Klik hier voor tickets!

HUG THE TEA - Tea Tasting

| Myrthe Slootjes

Zaterdag 28 augustus is het feest in de Papestraat. Samen met Den Haag Leeft wordt er een muziekfestival georganiseerd, met een toepasselijke naam - Papestraat Leeft! Claire en Lisa van HUG THE TEA vullen deze dag aan met een Tea Tasting. Verwacht niet je reguliere rooibos-en-earl-grey-theeën, maar vijf rondes van biologische Japanse thee, ijsthee en matcha. Mét allerlei hartige en zoete hapjes, die bij de theeën passen. 

Wanneer: zaterdag 28 augustus
Waar: HUG THE TEA, Papestraat 13
Tijd: 15:30 uur (duur: circa 1,5 uur)
Prijs: €29,50 p.p.
Klik hier voor tickets!

Scheveningen Surf Festival

| Scheveningen Surf Festival

EDIT: Het festival is helaas gecanceld

Diezelfde zaterdag, op 28 augustus, zal ook het Scheveningen Surf Festival plaatsvinden. Bij The Shore zal (zoals normaal gesproken) de hele dag in het teken staan van de zee, de golven en het surfleven. Om dat leven te vieren, organiseren ze een dag vol activiteiten, dat wordt afgesloten met feest op het zand. Met live muziek!

Glas-in-lood bij Glasatelier Columbus en Het Ruijtenhuis

| Lotte van Uittert

Voor wie altijd bewonderend naar glas-in-lood heeft gekeken, maar eigenlijk geen idee heeft hoe dat geproduceerd wordt. Als onderdeel van het Art Nouveau Festijn, zijn er in het eerste weekend van september verschillende activiteiten met glas-in-lood bij te wonen. Bonnie van Glasatelier Colombus geeft op donderdag 2 september verschillende demonstraties over het hele proces. Van ontwerp, tot eindproduct.

En op 3 en 4 september geven ook Cora en Wendy van Het Ruijtenhuis een demonstratie, wanneer zij een oud Art-Nouveau-raam gaan restaureren. En als je daarin geïnteresseerd bent, geven ze zelfs een workshop, waarbij je zelf een glas-in-lood-paneel maakt, dat je mee naar huis mag nemen. Als een kind dat op de knutselclub is geweest zo blij!

Glasatelier Columbus
Wanneer: donderdag 2 september
Waar: Glasatelier Columbus, Columbusstraat 173
Tijd: 10:00 uur, 11:30 uur, 14:00 uur en 15:30 uur (duur: circa 1 uur)
Prijs: €5, reserveer hier!

Het Ruijtenhuis
Wanneer: vrijdag 3 en zaterdag 4 september
Waar: Het Ruijtenhuis, Boekhorststraat 189
Tijd: Inloop tussen 10:00 - 16:00 uur (duur workshop: circa 1 uur)
Prijs: Je kunt vrijblijvend binnenlopen, de workshop is tegen een vrijwillige bijdrage

Openluchtbioscoop van het Filmhuis

Het filmhuis Den Haag resideert tijdelijk in het Concordia

| Floris Scheplitz

Aan het twijfelen tussen een film kijken of toch nog even naar buiten? Nergens voor nodig. Op vrijdag 3 september organiseert het Filmhuis Den Haag tijdens het UITFestival een openluchtbioscoop. Op het doek zal de concertfilm American Utopia te zien zijn. Uiteraard na zonsondergang, en mét zitzakken. Eten en drinken mag je zelf meenemen, en de entree is gratis. Zelfs met slecht weer gaat het evenement door, want dan verhuizen ze gewoon naar binnen!

Wanneer: vrijdag 3 september
Waar: Helena van Doeverenplantsoen
Tijd: 21:00 - 21:45 uur
Prijs: gratis (aanmelding ook niet nodig!)

Lokale stadgids, onder je duim

Den Haag To Go* is een onafhankelijkse stadsgids die verhalen maakt over de stad. Niet als ultieme hiphotspotpagina, maar met verhalen die zo laagdrempelig zijn dat iedereen kan instappen, en met genoeg diepgang om je mondhoeken te laten krullen. Een plek waar je bijgepraat wordt over verrassende plekken en onverwachte momenten in Den Haag. Met de locals altijd op nummer één. 

*Binnenkort gaan we verder onder een nieuwe, vertrouwde naam: The Hague's Finest. Lees hier waarom.